Lepidopterologisk Forening
- Aktuelt mødeprogram

Det aktuelle mødeprogram i pdf-format. (Hent PDF læser )

Lokalerne på museet er blevet tilgængelige igen, så alle møder kan nu afholdes fysisk. Mød derfor op og bliv klogere på sommerfuglenes verden og få en hyggelig snak med de øvrige fremmødte.

Lepidopterologisk Forenings møder afholdes, med mindre andet fremgår nedenfor, på adressen Universitetsparken 15, bygning 12, 2100 Kbh. Ø. (Jagtvejsfløjen med indgang på bagsiden af Zoologisk Museum), torsdage kl. 19.30. 
BEMÆRK: Der er der kun få parkeringspladser i området, og uden p-billet må man kun holde i max 15 minutter - husk at sætte p-skiven inden I forlader bilen for at hente en p-billet!. Henvend dig til vores "vagt" ved mødet. Det er kun tilladt at parkere i afmærkede båse

Ny mulighed for deltagelse på mødeaftenerne over internettet:

Efter erfaringerne med afholdelse af møder over Zoom i foråret, hvor en hel del medlemmer boende langt fra København deltog, har foreningen indkøbt et kamera, så det for udvalgte fremtidige møder såsom foredrag, billedaftener og lignende vil være muligt at følge med hjemmefra. Vi håber på den måde, at medlemmer fra især Jylland, Fyn og udlandet i højere grad vil få mulighed for at deltage på mødeaftenerne. Link til et møde vil kunne fås ved tilmelding til den under mødet nævnte kontaktperson.

HUSK: Du kan tilmelde dig til foreningens mødehusker. Er du tilmeldt, får du en mail om det næste møde 4 dage før det holdes. Af praktiske grunde gælder tilbuddet kun vore medlemmer.

Datoer for vore egne møder, klik på datoen for at hoppe til mødebeskrivelsen:  13/10 - 27/10 - 10/11 - 24/11 - 8/12 - 12/1 -


13/10-2022: Nye uglearter på vej v. Carsten Hviid

Siden 2006 har hele 36 nye arter storsommerfugle fundet vej til den danske fauna, og flere nye er på vej. Denne aften vil Carsten Hviid præsentere potentielle nye arter for den danske fauna i de kommende år inden for uglerne. Det drejer sig ofte om arter som optræder hyppigt i det centraleuropæiske lavland, der kommer til Danmark som migrerende og tilfældige strejfere.
Carsten vil denne aften gennemgå samtlige mulige arter, fremvise billeder og fortælle lidt om arternes biologi, udbredelse osv. Der vil også blive fremvist kasser med dyrene, da Carsten og andre dygtige uglefolk har samlet meget aktivt fra Europa.

Mødet kan følges via Zoom. Send besked til Emil Blicher Bjerregård xanthomelas@live.dk og modtag et link, så I kan være med hjemmefra.


27/10-2022: Per Stadel Nielsen m.fl.: Faktablade for dagsommerfugle og naturforvaltning

I efteråret 2021 udgav foreningen vores hidtil største projekt, "Faktablade for 36 udvalgte dagsommerfugle" udarbejdet af Martin Bjerg, Arne Viborg, Per Stadel, Allan Bornø og Christian Videnkjær. Denne aften vil Per, med besyv fra de øvrige i gruppen, fortælle om projektets tilblivelse og baggrund, og hvordan det er blevet modtaget.
Han vil desuden lægge op til en generel diskussion om, hvordan vi kan bidrage til at bevare de sårbare danske dagsommerfugle, og hvordan fremtiden ser ud, bl.a. i forhold til artsfredninger, naturnationalparker med rewilding, urørt skov, klimaforandringer og andre vanskelige spørgsmål.

Det vil være muligt at købe bogen på mødet, du kan således spare portoen.

Mødet kan følges via Zoom. Send besked til Emil Blicher Bjerregård, xanthomelas@live.dk og modtag et link, så I kan være med hjemmefra.


10/11-2022: Om arter.dk v. Irina Goldberg

Arter.dk er en ny statsejet artsportal, der har været i luften siden maj 2020. Siden har mange brugere - både specialister i diverse artsgrupper og almindelige naturinteresserede - sluttet sig til, og antallet af brugere bliver ved med at stige. Portalen er stadig under udvikling, og der er en række mangler og tekniske fejl, som projektgruppen arbejder på at udbedre.

De fleste naturhistoriske foreninger har deres repræsentanter i det såkaldte Artsråd, som har en vis indflydelse på udviklingen af teknikken bag portalen samt på det faglige indhold, herunder kvalitetssikring. Irina er et af de medlemmer af rådet, som har været med helt fra start, og bruger portalen flittigt. Irina vil vise tilhørerne, hvordan man indrapporterer sine fund, validerer andres bestemmelser (Irina er ekspert i mosser og karplanter) og redigerer taxonlisten. Hvis man har lyst, kan man med fordel tage sin pc med og prøve selv at bruge portalen. Vi tager en ærlig snak om forbehold og bekymringer, og forhåbentligt også om, hvordan foreningen kan samarbejde med Arter.

Mødet kan følges via Zoom. Send besked til Emil Blicher Bjerregård, xanthomelas@live.dk og modtag et link, så I kan være med hjemmefra.


24/11-2022: Temaaften i magasinerne – Bredpander fra Den Palæarktiske Zone

Efter en del års pause har foreningen igen fra 2021 fået mulighed for at besigtige magasinerne på Zoologisk Musem. Emil Blicher Bjerregård vil forberede et tema denne aften om bredpander fra den Palæarktiske Zone, hvor især den så vanskelige Pyrgus-slægt vil være i fokus.
Hvis ikke man har interesse i aftenens tema vil der også være mulighed for at fordybe sig og gå på opdagelse i resten af de mange skabe og kasser i museets magasiner. Medbring dyr til bestemmelse, se de mange kasser med danske arter, gå på opdagelse blandt de sydamerikanske pragtsommerfugle eller tag en afstikker til en af kasserne med punktumbiller.
Mulighederne er mange, så gå efter lige hvad du har lyst til. Samlingerne huser ca. 5 millioner insekter.


8/12-2022: Julemøde – årets bankobegivenhed

Carsten og Ingelise vil som sædvanlig lede os gennem de spændende spil med dertil hørende flotte præmier. Du medbringer familien og kontanter til køb af bankoplader, mobil pay kan også benyttes. Husk at vi spiser sammen inden spillet så medbring også aftensmaden. Foreningen byder på kaffe/ the og en lille én. Øl og vand kan købes til de sædvanlige lave priser.
Vi plejer at blive mange, så kom i god tid.
Bemærk: Vi spiser klokken 19.00, og banko starter klokken 19.30. Dørene er åbne fra klokken 18.30-18.50.


12/1-2023: Årets billeder

Medlemmerne viser billeder fra 2022-sæsonen. Alle korte (10-15 minutter) indslag er velkomne, det vil sige omkring 25-30 billeder. Der er computer og projektor i mødelokalet. Har I længere serier, som I gerne vil vise, så book en hel aften med billeder og fortællinger.

Mødet kan følges via Zoom. Send besked til Emil Blicher Bjerregård, xanthomelas@live.dk og modtag et link, så I kan være med hjemmefra.

Til sidens top