Sommerfuglerapporter fra Danmark

Gå til foreningen startside Gamle rapporter Udenlandske rapporter
Vigtigt: Information om gældende frivillige populationsbeskyttelser af insekter i Danmark

Husk: Disse rapportsider er kun beregnet til observationer og meddelelser vedr. sommerfugle. Diskussioner, annoncer og lignende indlæg slettes uden varsel!

Læs mere her om ret og pligt på denne side

Bemærk venligst at alle observationer skal indeholde mindst artsnavn, dato og stednavn for være brugbare!

Dagsommerfugle Natsommerfugle Meddelelser
Forrige Tilføj ny rapport Næste

Rapportør Obs. dato Distrikt Obs. type
Martin Bjerg 27/11-2020 NEJ Dagsommerfugle
En urticae i dag ved Sonnerup skov ved Kregme. 6 grader men sol og vindstille.

Og mere usædvanligt så havde jeg en næsten friskklækket aegeria-han i søndags den 22. november i Ullerup Skov ved Hundested. Lige en måned og et par dage senere end min hidtil seneste. Den havde nok ikke mange chancer for at møde en dame
Skrevet d. 27/11-2020

Martin Bjerg 20/11-2020 NEZ Dagsommerfugle
Havde også et par io, en atalanta og en urticae i dag. Urticae'en var min hidtil seneste. Er lige et par uger til, at de andre også ville have været det. Men uden frost, så måske.
Skrevet d. 20/11-2020

Jørgen Krogh 8/11-2020 NEZ Dagsommerfugle
I det smukke og stille vejr satte en dagpåfugleøje sig på mit tag i Roskilde og sugede sol til sig. Dejligt at sæsonen ikke er helt slut endnu, godt en uge ind i november.
Skrevet d. 8/11-2020

Klaus Hermansen 4/11-2020 SZ Dagsommerfugle
1 stk. Polygonia c-album aktivt siddende bevægende vingerne og fouragerende på sukkerlokningssnor i mørke kl. 18.30 i Magleby Skov. Det har jeg ikke set før. Det er fotodokumenteret.
Skrevet d. 4/11-2020

Bjarne Skule 4/11-2020 Natsommerfugle
Vedr. ”de grå efterårsmålere”!Kære alle,Så er det nu! Dyrene flyver netop nu!Uanset præferencer for dag- eller natdyr, er der givetvis nogle "grå efterårsmålere" på stuevinduet, ved køkkendørslampen eller i lysfælden i haven.Vi har 3 arter Epirrita målere (vi gamle vil måske kalde dem Oporinia!) - men de er svære at kende fra hinanden.Det vil være flot, om vi kan udvide kendskabet til arternes udbredelse. Og det kan måske være en god idé også at se samlingen efter og indskrive gamle fund i Bugbase.Derfor har jeg lavet et ark med den nuværende kendte udbredelse af arterne samt de sikre kendetegn. Det gælder mht bugplader og valver hannerne - mens vingekendetegnene især gælder de mere kontrastrige hunner.

Jeg tænker, at det er vigtigt at meldinger til Bugbase viser om meldingerne bygger på hanner/hunner/genitalkontrol/eksemplarer gemt osv.PDF-filen ligger tilgængelig på foreningens hjemmesides forside.God arbejdslyst

Mange hilsner

Bjarne


Skrevet d. 4/11-2020

Zelina Petersen 16/10-2020 Meddelelse
Hej alle

Jeg leder efter billeder af uddøde danske dagsommerfugle til min blog, hvor jeg vil skrive om forvaltning af dagsommerfugle (senere natsommerfugle). Billederne behøver ikke være taget i Danmark. Jeg vil selvfølgelig skrive, hvem der har taget billedet, hvorhenne og hvornår. Så det må I meget gerne skrive i den mail I evt. sender til mig.

Skulle I tjekke min blog ud (ildfugl.com), så har jeg indtil videre kun nået at skrive om Violetrandet ildfugl, Lille ildfugl, Dagpåfugleøje og Tidselsommerfugl. Men jeg er mere en åben overfor forbedringer eller tilføjelser.

I er også mere end velkommen til at tjekke resten af bloggen ud. Men bloggens øvrige emner er under overvejelse. Jeg tænker at bloggens indhold gennemgående skal være mere sommerfuglefokuseret i fremtiden.

Jeg håber at I kan hjælpe med mit projekt, som forhåbentlig vil hjælpe med at gøre Danmark til et mere sommerfuglerigt land.

På forhånd mange tak!

Min mail er: zelinaelex@gmail.com


Skrevet d. 16/10-2020

tom zinck nielsen 9/10-2020 F Dagsommerfugle
Rigtig mange (+20) c-album myldrede omkring noget gammelt sukkerlokning (for at holde hvepsene væk fra terrassen) her i haven i Odense nv i sidste uge. Her har forøvrigt været mange nældesommerfugle på matriklen (mest skov) i år.
Skrevet d. 12/10-2020

Torben Løndorf 27/9-2020 Dagsommerfugle
Hej

Har set det hvide C , polygonia c-album,i min have her på syd fyn lidt nord for Korinth.

Jeg har læst at den ikke er opserveret i dette område.

Jeg har billeder af den.

Jeg er ikke bekendt med distrikt koderne.

Mvh

Torben9


Skrevet d. 28/9-2020

Jørgen Krogh 23/9-2020 NEZ Dagsommerfugle
Min sidste sommerfugletur i år gik til Bidstrupskovene, i det fantastiske sensommervejr i dag. Jeg havde et håb om at xanthomelas eller polychloros havde slået sig ned i skovene, efter at jeg så en xantho/poly i Smuldmosen i august 2019 (100 % sikker) og ved tre lejligheder igen i Birkemose primo maj 2020(95+ % sikker, jeg så den på tre forskellige dage og mange gange). Men desværre ingen gevinst i dag, trods en ihærdig indsats. Det blev til 1 c-album, 1 atalanta, 2 io, 3 phlaeas samt (på lang afstand) en rhamni-hun eller en brassicae. En snog gled over grusvejen og klarede sig akkurat fri af mit cykelhjul, desuden tonsvis af guldsmede.
Skrevet d. 23/9-2020

Christian Videnkjær 20/9-2020 NWZ Dagsommerfugle
Med malerpenslen i hånden hele weekenden blev det kun til 3 L. phlaeas (Lille ildfugl)i sommerhushaven. En af de få pauser blev brugt på at hente benzin til græsslåmaskinen i Havnebyen, og minsandten om ikke der sad en A. convolvuli (Snerlesværmer) på affaldsstanderen ved Brugsens tankanlæg. Sikkert tiltrukket af lyset under halvtaget i nattens løb. Kun mit 2. fund efter at have set den første gang tilbage midt i halvfemserne. Efter tankningen blev den sat over i buskadset på et knapt så udsat sted og foreviget på mobiltelefonen.
Skrevet d. 21/9-2020

Dagsommerfugle Natsommerfugle Meddelelser
Forrige Tilføj ny rapport Næste