Sommerfuglerapporter fra Danmark

Gå til foreningen startside Gamle rapporter Udenlandske rapporter
Vigtigt: Information om gældende frivillige populationsbeskyttelser af insekter i Danmark

Husk: Disse rapportsider er kun beregnet til observationer og meddelelser vedr. sommerfugle. Diskussioner, annoncer og lignende indlæg slettes uden varsel!

Læs mere her om ret og pligt på denne side

Bemærk venligst at alle observationer skal indeholde mindst artsnavn, dato og stednavn for være brugbare!

Dagsommerfugle Natsommerfugle Meddelelser
Forrige Tilføj ny rapport Næste

Rapportør Obs. dato Distrikt Obs. type
Erling Krabbe 31/1-2020 NEZ Natsommerfugle
Her om natten i Nyrup ved Gurre, i den varmest registrerede januar nogen sinde, fløj natsværmere rundt i lyset uden for mit køkken. Jeg satte min fars gamle, kæmpepære op udenfor, og dyrene satte sig på muren ved lampen. To fine hanner af Tidlig Skægmåler, Phigalis pilosaria. Fotos ligger på fugleognatur.
Skrevet d. 31/1-2020

Peder Skou 18/1-2020 F Natsommerfugle
1 stk. Conistra på mit vindue 18.01.2020 kl. 00.05, sikkert en vaccini. Så er sæsonen i gang.
Skrevet d. 18/1-2020

Emil Bjerregård 23/10-2019 LFM Natsommerfugle
Sukkerlokningstur til Møns Klint (LFM) med Knud Bech d. 23/10 gav bedst 1 semmibrunnea og 3 erythrocephala, samt hvad man ellers kunne forvente. Diverse obs tastet i bugbase.


Skrevet d. 24/10-2019

Erik Steen Larsen 19/9-2019 F Natsommerfugle
Ny art for Danmark!

På Fugle & Natur er måleren Pungeleria capreolaria igår blevet identificeret i en tråd: https://www.fugleognatur.dk/forum/show_message.asp?page=1&MessageID=2087042&ForumID=11&fbclid=IwAR3NjBc65WryRuj16dzPouyou81YegYRlu5HejEYc0VEoI-yQO5tluSTlsc

Måleren er fundet på DCU Camping Billevænge Strand lige syd for Spodsbjerg den 19. september ved en udendørslampe af Elsebeth og Per Hauge.
Skrevet d. 21/9-2019

Jørgen Strabo 28/8-2019 NEZ Natsommerfugle
Ordensbåndtur til Pinseskoven med min søn Jacob

1 sponsa (egekarmin), 3 fraxini (blå) og 5 nupta (røde).

Snorene var tæt belagte med ugler i den varme sommeraften (22 grader)
Skrevet d. 31/8-2019

Per Stadel 17/8-2019 Natsommerfugle
Apropos Bjarnes omtale af processionea nedenfor, så har jeg fra pålidelig kilde fået at vide, at arten nu yngler i Hamborgs udkant, og at der er fundet enkelte larver helt oppe ved Flensborg! De sidstnævnte formodes at være transporteret rundt med biler eller på anden måde.
Arten er altså meget tæt på Danmark, og kan formodes inden længe at etablere sig fx i egekrat tæt på den sønderjyske grænse.
Det planlægges at etablere et beredskab ved relevante myndigheder, men spørgsmålet er jo, hvordan man skal forholde sig. Det bliver endnu en naturligt indvandret art, som man for alt i verden prøver at beskytte i andre tilfælde, fx nuttede dagsommerfugle.
Er det rimeligt at udrydde en ny art med alle til rådighed stående midler, bare fordi den er grim, potentielt skadelig og småfarlig?
Jeg vil opfordre til, at alle fund af processionea i denne sæson snarest indtastes i Bugbase eller meldes her, så vi kan få en helt aktuel status.
Skrevet d. 17/8-2019

Bjarne Skule 17/8-2019 LFM Natsommerfugle
Natsommerfuglene bør af og til også nævnes på observationssiden.

For det gode en enkelt armigera, en enkelt convolvuli - men for det mindre gode en håndfuld processionea (hanner) på lamperne på Falster og Lolland den seneste uges tid.I England finder de pt atroposlarver! Især i kartoflerne. Det lyder som de gode gamle dage i DK.

Vh


Skrevet d. 17/8-2019

Bjarne Skule 6/8-2019 Natsommerfugle
European Moth Nights - 2019 - er nu færdig.

Så gode natsommerfugle-venner, sidste nats data er de sidste, der hører med i perioden 1.-5.august 2019.

Så ligger I inde med data er de meget velkomne - bare tast ind i Bugbase - og ikke mindst de almindelige arter bør indtastes for et bedst muligt øjebliksbillede.

Dagflyvende natsommerfugle tæller også!

Jeg henter selv jeres data fra Bugbase!

På forhånd tak og med venlig hilsenBjarne Skule

EMN ambassadør for Danmark

PS: udenlandske data er også meget velkomne - send mig bare en mail med din liste (mail: uglebo(at)mail.dk)
Skrevet d. 6/8-2019

Bjarne Skule 28/7-2019 Natsommerfugle
European Moth Nights - en reminder -Gode natsommerfugle-venner,

Så er EMN atter nært forestående. I 2019 er perioden 1.-5.august 2019.Alle data fra perioden 1.-5.- august 2019 er meget velkomne - bare tast ind i Bugbase - og ikke mindst de almindelige arter bør indtastes for et bedst muligt øjebliksbillede.

Derfor beder jeg på EMNs vegne om, at flest mulige arter fra så mange forskellige lokaliteter som muligt indtastes i BUGBASE. Så gamma og stellatarum om dagen tæller også med!Alt, hvad der tastes ind i Bugbase for perioden kommer automatisk med i opgørelsen til EMNs hovedkvarter, der nu er flyttet fra Luzern til Christopher Jonko i Polen. Så I, der taster ind i Bugbase, behøver ikke foretager jer yderligere. Ellers kan data sendes direkte til mig - på mail: uglebo(at)mail.dk.På forhånd tak og med venlig hilsenBjarne SkuleEMN ambassadør for Danmark
Skrevet d. 28/7-2019

Bjarne Skule 21/7-2019 Natsommerfugle
European Moth NightsGode natsommerfugle-venner,

i år er EMN atter nært forestående. I 2019 er perioden 1.-5.august 2019.Derfor beder jeg på EMNs vegne om, at alle records af selv de almindeligste natsommerfugle fra så mange lokaliteter som muligt indtastes i BUGBASE. Så gamma og stellatarum om dagen tæller også med!Alt, hvad der tastes ind i Bugbase for perioden kommer automatisk med i opgørelsen til EMNs hovedkvarter, der nu er flyttet fra Luzern til Christopher Jonko i Polen. Så I, der taster ind i Bugbase, behøver ikke foretager jer yderligere.På forhånd tak og med venlig hilsen

Bjarne Skule

EMN ambassadør for Danmark
Skrevet d. 21/7-2019

Dagsommerfugle Natsommerfugle Meddelelser
Forrige Tilføj ny rapport Næste