Sommerfuglerapporter fra Danmark

Gå til foreningen startside Gamle rapporter Udenlandske rapporter
Vigtigt: Information om gældende frivillige populationsbeskyttelser af insekter i Danmark

Husk: Disse rapportsider er kun beregnet til observationer og meddelelser vedr. sommerfugle. Diskussioner, annoncer og lignende indlæg slettes uden varsel!

Læs mere her om ret og pligt på denne side

Bemærk venligst at alle observationer skal indeholde mindst artsnavn, dato og stednavn for være brugbare!

Dagsommerfugle Natsommerfugle Meddelelser
Forrige Tilføj ny rapport Næste

Rapportør Obs. dato Distrikt Obs. type
Zelina Petersen 28/8-2021 Meddelelse
Kære alleIgår var jeg nede på lucernemarken på Klippingegård (Stevns) for at studere Colias croceus (så seks). Her snakkede jeg med William, som ejer marken. Han beder os om lige at kontakte ham og får tilladelse, før vi går ud på marken. Han skal bruge lucernen til vinterfoder. Han beder også om, at vi går i kanten af marken eller på allerede nedtrampet lucerne. Han er helt vildt flink, og nyder selv den sjældne gæst, men hader at vi ikke spørger om lov, før vi kommer på besøg. Som han siger "Jeg går jo heller ikke bare ind i jeres haver". I kan kontakte William på tlf.: 20296608.William kom også med en generel opfordring om, at vi undersøger, hvem der ejer markerne, før vi spreder nyheden om en art er tilstede. Så vi først kontakter ejer og beder om tilladelse til at "bruge området". For han oplever at mange landmænd oplever denne skuffelse, over den manglende gode adfærd. Jeg fortalte, at vi ikke ønskede at optræde respektløse, men måske blot glemte at det jo trods alt er privat jord. Så jeg lovede lige at sprede ordet. Lad os inkludere ejerne, så vi fremstår som flinke mennesker. Så bliver det også nemmere at hjælpe sommerfuglene, når der er et godt samarbejde.God fornøjelse med resten af sommerens observationer.
Skrevet d. 28/8-2021

Per Stadel Nielsen 4/5-2021 Meddelelse
Hej alle,

til jeres orientering følgende:

Projektforslagene for naturnationalparkerne Fussingø og Gribskov sendes nu i høring.

https://naturstyrelsen.dk/naturbeskyttelse/naturprojekter/naturnationalpark-gribskov/hoering-af-naturnationalparkerne-fussingoe-og-gribskov/

De er værd at kende for en entomolog.

Hilsen

Per
Skrevet d. 4/5-2021

Uffe Terndrup 3/5-2021 Meddelelse
Hej i mangel på et forum benytter jeg dette. Jeg efterlyser en fungerende Honda gerne en mindre model( ikke for tung) som er i overskud. Har du en så kontakt mig pris og ikke mindst afhentningssted.

53867505 eller mail Uffe@euconsult.dkVH Uffe Terndrup
Skrevet d. 3/5-2021

Christian Videnkjær 10/4-2021 Meddelelse
En trist meddelelse fra formanden:

Lepidopterologisk Forening har mistet et af sine få æresmedlemmer, Ebbe Vesterhede, der gik bort i går fredag d. 9. april efter længere tids sygdom. Vi er mange, der vil mindes Ebbe som det sprudlende og sociale menneske, han var.

Mange hilsner

Christian
Skrevet d. 10/4-2021

Bjarne Skule 25/3-2021 Meddelelse
Bortgives:

Min gode, gamle HONDA EM500 har ikke kørt, siden jeg investerede i en i1000 for en del år siden.

Jeg rydder op og ønsker af forære den til et medlem, der kunne få gavn af den.Der er gnist på tændrøret, og der burde ikke være noget galt med den, men startet, den har jeg ikke.

Da foreningens Forum ikke længere er i drift, vælger jeg at skrive disse linier her på obs. siden.Mvh

Bjarne mobil 2232 1678


Skrevet d. 25/3-2021

Bjarne Skule 22/3-2021 Meddelelse
Kære alle,

de fleste af os fortæller sikkert jævnligt om sommerfugle til "udenforstående".

De fleste synes, de store sommerfugle er fantastiske - men hvad med de små? Derfor er der her et link til "verdens mindste sommerfugle" - en ny videnskabelig artikel:

https://www.researchgate.net/publication/350019216_What_are_the_smallest_moths_Lepidoptera_in_the_worldGod læse- og lærelyst

Bjarne
Skrevet d. 22/3-2021

Bjørn Baungaard 1/3-2021 NEZ Meddelelse
Kasser til salg mål 40x28x6 68 stk. Skab følger med. skriv til mig på mail Vitta2630@hotmail.com
Skrevet d. 1/3-2021

Per Stadel Nielsen 17/1-2021 Meddelelse

28/1-2021: Ordinær generalforsamling


Hermed indkaldes vores medlemmer til en noget anderledes generalforsamling.

Generalforsamlingen afholdes den 28/1-2021 kl. 19.30 som et skypemøde jævnfør vedtægternes pgf. 12.

Skriv til Carsten Hviid (eller ring 21462123) hvis du ønsker at deltage. vil du få tilsendt regnskab, budget og evt. indkommende forslag samt oplysning om hvordan du deltager.

Bemærk, kun medlemmer kan deltage

Det kræver ingen programmer eller andet, at deltage, kun at du har browserne Google Chrome eller Microsoft Edge.
Skrevet d. 17/1-2021

Jes Romme 8/1-2021 Meddelelse
Sommerfuglenet med stor netpose og teleskopstang.Netposens åbning har en diameter på 36 1/2 cm. Stangen er op til 85 cm lang. Todelt. Letvægtstang i aluminium og med træhåndtag. Er købt i butikken på Mors. Kun brugt to gange. Derfor fremstår det som nyt. Pris kan vi snakke om. Evt. halv pris.

Kontakt mig på enten telefon 24 66 39 26. E-mail jesromme1@gmail.com


Skrevet d. 8/1-2021

Zelina Petersen 16/10-2020 Meddelelse
Hej alle

Jeg leder efter billeder af uddøde danske dagsommerfugle til min blog, hvor jeg vil skrive om forvaltning af dagsommerfugle (senere natsommerfugle). Billederne behøver ikke være taget i Danmark. Jeg vil selvfølgelig skrive, hvem der har taget billedet, hvorhenne og hvornår. Så det må I meget gerne skrive i den mail I evt. sender til mig.

Skulle I tjekke min blog ud (ildfugl.com), så har jeg indtil videre kun nået at skrive om Violetrandet ildfugl, Lille ildfugl, Dagpåfugleøje og Tidselsommerfugl. Men jeg er mere en åben overfor forbedringer eller tilføjelser.

I er også mere end velkommen til at tjekke resten af bloggen ud. Men bloggens øvrige emner er under overvejelse. Jeg tænker at bloggens indhold gennemgående skal være mere sommerfuglefokuseret i fremtiden.

Jeg håber at I kan hjælpe med mit projekt, som forhåbentlig vil hjælpe med at gøre Danmark til et mere sommerfuglerigt land.

På forhånd mange tak!

Min mail er: zelinaelex@gmail.com


Skrevet d. 16/10-2020

Dagsommerfugle Natsommerfugle Meddelelser
Forrige Tilføj ny rapport Næste